Вещици и вампири нахлуха в Белия дом

  • 31 октомври 2011 08:20

  • 2617
  • 0
Вещици и вампири нахлуха в Белия дом
© Интернет

Вампири, вещици, призраци, зомбита проникнаха в събота вечерта на добре охраняваната територия на Белия дом във Вашингтон и бродиха по Северната поляна, търсейки жертви, съобщи Асошиейтед прес.

Сред другите "нападатели" бяха Батман, Хари Потър и пиратът Джак Спароу. Първото семейство на САЩ по традиция отбеляза любимия на милиони американци празник Хелоуин.

Този път в Белия дом, осветен в оранжев, тиквен цвят, президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и съпругата му Мишел бяха поканили ученици от редица учебни заведения в американската столица и от съседните щати Вирджиния и Мериленд. По дърветата и храстите край Белия дом бяха окачени паяжини, маски, скелети и други атрибути на празника.

Можеха да се видят също снопове слама и тикви с различни размери, символ на празника. Военен оркестър се бе погрижил за съответстващия на Хелоуин ужасяващ фон.В момента, в който на вратата на Белия дом се появиха президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и съпругата му Мишел, пред тях веднага се изви дълга опашка.

Президентът подари на всеки бонбони, бисквити и сухи плодове. С някои от децата Обама си направи снимки, поздравяваше ги с Хелоуин и се шегуваше. В снежната, студена събота президентът на САЩ не забрави да попита малчуганите дали не им е студено. А първата дама зави в палтото си треперещо от студ дете."Какво е това? Погледнете го - възкликна по едно време президентът, сочейки едно от децата. - Човек без глава. Ужасяващо!"Служители на Белия дом, помагащи при раздаването на лакомствата също бяха се превърнали в каубои, бели зайци и още какво ли не.

Самият президент Обама и съпругата му Мишел, която преди две години се появи в костюм на Жената котка, сега не бяха се костюмирали. Децата на първото семейство Саша и Малия не присъстваха.След учениците първото семейство на САЩ посрещна деца от семействата на американски военни, придружени от родители.

Те бяха поканени да се разходят из Белия дом.Хелоуин, празникът на Вси светии, се отбелязва през нощта на 31 октомври срещу 1 ноември. Смята се, че в САЩ традицията е пренесена от ирландците, където датира от древността. В основата на празника са залегнали езическите поверия, че в нощта на 31 октомври срещу 1 ноември душите на умрелите се връщат в домовете си. За да бъдат прогонени, хората се обличат в страшни костюми, а пред вратите се оставя храна за мъртвите.

Последвайте канала на

2617 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини