Седмицата започва с лошо време, гръмотевична буря и порой над София

  • 17 август 2015 06:31

  • 8364
  • 1
Седмицата започва с лошо време, гръмотевична буря и порой над София
©

Предупредителни кодове за интезивни валежи и гръмотевици са обявени за понеделник в почти цяла България. Синоптиците предупреждават, че на места е възможно да паднат и градушки, съобщава Нова телевизия. Пороен дъжд, придружен с мълнии и гръмотевици, се изля над столицата около 7.00 часа.

В областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Русе е в сила оранжев код за валежи. Очаква се там да паднат между 30 и 36 литра дъжд на квадратен метър. Жълт ще бъде кодът във Враца, Плевен, Силистра, Ловеч, София Област, Пазарджик, Пловдив, Шумен, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали. В тези области валежите няма да превишават 25 литра на квадратен метър.

През цялата седмица ще бъде хладно, с температури, по-ниски от обичайните за август. В понеделник в Западна България температурите ще бъдат до 25-28 градуса, а в Източна - до 28-29 градуса. Най-топло ще бъде в районите на Силистра и Шумен - 31 градуса.

Жълт код за обилни валежи, придружени с гръмотевици е обявен за 12 области в страната. Това са областите: Шумен, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, София област, Враца, Плевен и Ловеч.

В сутрешните часове в понеделник в Западна, до обяд в Централна, а по-късно през деня и в Източна България ще има валежи, в много райони интензивни и с гръмотевици. Очакват се градушки.

Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 27° и 32°.

В сряда отново ще превали, но явленията няма да са така интензивни и ще са на по-малко места. До вечерта вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. В четвъртък облачността ще бъде по-често значителна и на места ще има превалявания, след обяд в отделни райони интензивни и с гръмотевици. Хладно време с дневни температури по-ниски от обичайните за втората половина на август.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.17 | 11:54

1
Бруталната жега беше лошо време. Дъжда,който се очаква ще е спасителен-.

Добави коментар

Водещи новини