Спряха операцията за издирване на изчезналия в Индонезия пътнически самолет (обновена+видео)

  • 16 август 2015 15:56

  • 3291
  • 0
Спряха операцията за издирване на изчезналия в Индонезия пътнически самолет (обновена+видео)
© Getty Images/Guliver

Операцията за издирване на изчезналия в Индонезия пътнически самолет с 54 души на борда временно е спряна. Това съобщиха днес спасители от град Джаяпура, откъдето бе излетяла машината, предаде ТАСС.

"За момента спираме издирването по суша, тъй като вече е тъмно. Ще продължим в понеделник" сутринта, цитират един от спасителите местни медии. Трасето на полета е минавало според него над труднодостъпни планински райони".

Говорител на компанията собственик на изчезналата машина - "Тригана еър сървис", съобщи, че самолетът, изпратен да я открие, се е завърнал на летището поради крайно неблагоприятни метеорологични условия. Индонезийското министерство на транспорта заяви, че в съответната зона над територията на провинция Папуа има силна облачност.

"Засега не знаем какво е станало със самолета и търсим връзка с местните власти", цитира Интерфакс представител на министерството.

Наземните контролни служби в Индонезия изгубиха връзка със самолета на "Тригана еър сървис" около половин час след излитането му от Джаяпура - столицата на провинция Папуа, към южния град Оксибил, посочва АФП.

Агенцията напомня, че на борда може да е имало 49 пътници, включително 5 деца, и петима души екипаж. Според специализирани сайтове, изчезналият самолет е бил използван около 30 години.

Индонезийската компания "Тригана еър сървис" е основана през 1991 г., седалището й е в Джакарта.

Нейните 15 пътнически самолета и няколко товарни изпълняват само вътрешни полети, добавя АФП.

Местни жители от източната индонезийска провинция Папуа са съобщили за катастрофирал самолет, заяви представител на авиокомпания "Тригана" (Trigana), чийто самолет с 54 души на борда изчезна днес, предаде Ройтерс.

Авиокомпанията получила информацията от село в гористата планинска местност Оксибил и утре сутринта ще изпрати екипи на място да я проверят.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини