В плевенското село Ракита евтанизират 25 кози, болни от бруцелоза

  • 12 август 2015 10:22

  • 1352
  • 0
В плевенското село Ракита евтанизират 25 кози, болни от бруцелоза
© Булфото (архив)

В плевенското село Ракита днес започва евтаназията на 25 кози, болни от бруцелоза. Това съобщи Бойко Балтаков, заместник-областен управител на Плевен, цитиран от БТА.

Той уточни, че по информация на Областната дирекция за безопасност на храните е създадена организация след това останките от животните ще бъдат унищожени в екарисаж. Продължава вземането на проби от животните в селото, които са около хиляда, допълни Балтаков.

Взети са проби и от 11 човека, които са имали контакти с огнището на заразата. Двама души засега имат клинична картина на заболяването и са изпратени в Университетската болница в Плевен, за да се проследи състоянието им. По информация на Здравната инспекция единият е хоспитализиран, уточни заместник-областният управител.

При посещението си на място Балтаков се е уверил, че обстановката в селището е спокойна. Хората разбират за какво става дума и оказват съдействие на здравните власти, каза той. По думите му кметът е получил всички указания и предписания и работи за изпълнението им, за да се справят с извънредната ситуация. Има присъствие на органите на МВР, които следят за спазването на ограничителните мерки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини