Лифт "Тодорка" ще се модернизира въпреки манипулациите

  • 11 август 2015 18:02

  • 2412
  • 4
Лифт "Тодорка" ще се модернизира въпреки манипулациите
©

В писмо до медиите от "Маренго трейдинг" ООД опровергават появили се информации относно модернизирането на лифт "Тодорка" в Пирин.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Свидетели сме на повтарящи се опити за нескопосана манипулация относно модернизирането на лифт "Тодорка" в Пирин и оспорването на правото ни на собственост върху съоръжението.

До такава степен авторите на тази манипулация подценяват българското общество, че дори не съзират как в две последователни изречения изричат несъвместими неща – „Маренго трейдинг“ ЕООД строяло без вещно право и как въпреки това построеното ще остане нейна собственост.

Независимо от тези манипулации ще повторим отново истината, не за да отговаряме на манипулаторите, а защото обществото има право да знае истината:

Всички построени преди концесията лифтове и влекове на територията на НП „Пирин“ са частна собственост и не са обект на концесия. Всички тези лифтове притежават право на строеж върху територията, на която са построени, защото са изградени през 80-те години преди НП „Пирин” да стане изключителна държавна собственост съгласно конституцията на Р България от 1991 г.

"Маренго трейдинг" ЕООД модернизира съоръжението с напълно редовни документи и няма никакви законови основания подмяната да бъде спряна. Нито един от компетентните органи, проверили документите на извършващата се модернизация на лифт "Тодорка" не е установил нарушение. Надяваме се, че през новия зимен сезон модернизираното съоръжение ще създава повече комфорт и приятни емоции на гостите на Пирин", заявяват от "Маренго трейдинг" ЕООД.

Последвайте канала на

Novini.bg
2412 4

Коментари 4

Добави коментар

2015.08.12 | 18:23

4
Кучето си лае , керванът си върви. Бандитска "държава".
Асен

2015.08.12 | 18:22

3
Много хора обичат да пишат без да мислят или без да са запознати с фактите. А фактите са, че Тодорка има нужда от подмяна, на мен не веднъж ми се е искало да сляза и да се изкача пеш. Толкова е стар и тромав този лифт.
ВЕЛИЗАР

2015.08.12 | 12:48

2
Мисля,че въпросът е приключен вече, няма нужда от повече драматизиране

2015.08.12 | 00:52

1
Искаме торизъм и приходи ами ще дадем малко КОМПРОМИСИ

Добави коментар

Водещи новини