ДАНС проверява сигнала за предполагаемите терористи в Слънчев бряг

  • 11 август 2015 15:40

  • 1873
  • 0
ДАНС проверява сигнала за предполагаемите терористи в Слънчев бряг
© Булфото

ДАНС работи по случая с издирваните чужденци, за които има съмнения, че са свързани с „Ислямската държава”. Разследването е засекретено, пише "Флагман".

Все още не е потвърдено, но има данни, че френската гражданка от ирански произход Езида Елхам и румънският гражданин Мимо Попеску са били в Слънчев бряг на 8 август, съобщи Нова телевизия. Дори бе разпространен запис от охранителна камера. Именно тогава полиция окупира цялото Черноморие, където в момента е съсредоточен целият крими контингент в държавата заради наплива на туристи.

Засилени проверки имаше на местата, където се провеждат масови мероприятия. Извършваше се и щателно претърсване на посетителите във втората вечер на фестивала „Spirit of Burgas”. На място бе и директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Разследващ полицай със следово куче обхождаше целия фестивален периметър.

Притеснени граждани непрекъснато съобщаваха за масирани полицейски проверки по цялото Черноморие. Най-много униформени обхождаха района на община Бургас, Областна управа и университетите, където има най-голямо струпване на хора. По-късно стана ясно, че по цялото Черноморие хората са били разпитвани за двамата чужденци, влизано е и в частни жилища. Показвани са снимките им от документите, които МВР обяви за фалшиви. Експерти се съмняват, че е възможно за издирването на фалшификатори на документи или валута да бъдат организирани такива полицейски акции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1873 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини