Проверяват регистрации на изборни туристи във Видинско

  • 11 август 2015 10:08

  • 1041
  • 0
Проверяват регистрации на изборни туристи във Видинско
©

Спецкомисия ще проверява от днес съмнителни адресни регистрации, направени от началото на годината в община Грамада, Видинско, където след разпореждане на прокуратурата бяха заличени вписванията по настоящ адрес на 140 души, съобщава 24 часа.

Комисията включва представители на областната администрация, общината и полицията и е сформирана след промените в Закона за гражданската регистрация, с които се цели предотвратяване на регистрациите по настоящ адрес заради изборен туризъм.

Сред фрапиращите нарушения, които бяха открити при проверка по разпореждане на прокуратурата, се оказа, че в Грамада 10 души са регистрирани в къща, от която са останали само основите. В друга полуразрушена къща, само с покрив и стълби, са регистрирани 8 лица. В къща от 50 кв.м пък трябва да живеят 22 души, а в други две с площ от по 60 кв.м и 70 кв.м - по 19 лица.

Комисията ще прегледа съмнителните регистрации и ще съставя протоколи за установяване на "необичайно живеещите" на тези адреси и на база на констатациите ще бъдат издадени заповеди за заличаване на регистрациите.

Последвайте канала на

1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини