11 000 дка гора е изгоряла до момента

  • 11 август 2015 09:44

  • 784
  • 0
11 000 дка гора е изгоряла до момента
© Булфото

До този момента над 11 000 дка гора е изгоряла, заяви пред Нова телевизия заместник-министърът на земеделието и храните Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в. "Гасенето и възстановяването на един декар струва минимум 2000 лева, възстановяването на 11 000 декара гора ще струва минимум 20 милиона лева на държавата", обясни той.

"Очаква се до края на деня да бъдат потушени пожарите край Драгоман и Брезник. При Драгоман пожарът е засегнал и полигонът е Сливница и едно от предположенията е, че огънят може да е тръгнал от там", обясни заместник-министърът.

„За съжаление, повечето пожари възникват от човешка непредпазливост, нехайство, безотговорно поведение и затова призовавам да се спазват елементарните правила за пожарна безопасност. Нека заедно да опазим гората на България от пожари”, коментира още Костов.

„Ще помолим тези, които почистват пасища, предварително да ни информират къде ще почистват, за да имаме готовност за действие в случай на пожар”, обясни Костов.

Нова телевизия получи сигнал за изкореняване на дървета в Плана планина. МЗХ провери случая. „Става дума за почистване на пасища и земеделски площи. По изискванията за поддържането на пасищата в добро екологично състояние, там не трябва да има дървета и храсти”, обясни Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини