Джихадистите от "Ислямска държава" имали ценова листа за отвлечените от тях деца

  • 09 август 2015 06:36

  • 5562
  • 2
Джихадистите от "Ислямска държава" имали ценова листа за отвлечените от тях деца
©

Ислямистите от групировката Ислямска държава имат ценова листа за отвлечените от тях деца и юноши, пише в. "Кориере дела сера", информира БТА.

Изданието се позовава на Зейнаб Бангура, специален представител на генералния секретар на ООН Бан Ким-мун по въпросите на сексуалното насилие, която през април посети Ирак, за да събере доказателства за зверствата на ислямистите и за условията, при които живеят по-специално отвлечените от тях жени и деца язиди.

Според ценовата листа на джихадистите момичета на възраст от 1 до 9 годинки се търгували за 165 долара, а юношите се търгували за 124 долара. Бангура, която е бивш министър на външните работи на Сиера Леоне казва, че е виждала този списък по време на визитата си в Ирак.

Ислямистите понякога препродавали отвлечени момичета по пет или шест пъти, а някои път ги предлагали за откупване на семействата им срещу по-високи суми от тези в списъка с тарифите.

Същевременно сирийският Център за наблюдение на правата на човека посочи, че някои от отвлечените по-рано тази седмица 230 жители на превзетия от ИД град Карятейн в Сирия са били освободени, но съдбата на останалите е неясна, предаде Асошиейтед прес. Десетки от похитените бяха християни. Сред освободените имало също и пристияни.

В Северна Сирия пък бунтовниците от групировката Джебхад ан Нусра оставяли позициите си по границата с Турция в провинция Алепо и били заменяни от членове на групировка, нарекла се Фронт на Леванта, която е коалиция от няколко бунтовнически групи, посочва центърът. Причината за тази промяна е неясна, но районът е в тази зона, в която турски и американски представители искат да обособят зона, свободна от ИД по границата на Сирия с Турция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5562 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
В АДА ВИ ОЧАКВАТ С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ

2015.09.15 | 00:09

2
ВИЕ СТЕ ИЗЧАДИЯ НА АДА И ЩЕ ГНИЕТЕ ПРОКЪЛНАТИ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА .
Иван

2015.09.15 | 00:09

1
СМЪРТ ЗА ИСЛЯМА

Добави коментар

Водещи новини