Хванаха пиян шофьор, возел ученици на екскурзия

  • 30 октомври 2011 11:06

  • 1087
  • 0
Хванаха пиян шофьор, возел ученици на екскурзия
©

Пиян шофьор на автобус, осъществяващ ученическа екскурзия е установен в Трън.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Перник. Още четири бързи производства за алкохол са започнати през денонощието. Водачите са били с концентрация от 1,48 до 2,83 промила.

Пияният шофьор на автобус е установен от трънски полицаи вчера. Органите на реда проверели превозното средство марка „Ивеко” и водача му, 48-годишния Д.С. от гр. Перник, който трябвало да осъществи организирана екскурзия на деца по направлението Трън – Рилски манастир. При изпробване на 48-годишния мъж с техническо средство за алкохол, били отчетени 0,57 промила. Взета му е кръвна проба и му е съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Незабавно е сигнализиран управителя на частната фирма и е изпратен резервен шофьор, който седнал зад волана на автобуса.

Служителите от Областна дирекция на МВР – Перник проверяват всички автобуси и техните шофьори, осъществяващи превоз на деца в региона и пътуващи по различни дестинации към страната и чужбина. Това е третият санкциониран шофьор от началото на годината до момента.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини