Берлин не разполага с никакви конкретни сведения, че сред бежанците има внедрени джихадисти

  • 07 август 2015 21:14

  • 1683
  • 0
Берлин не разполага с никакви конкретни сведения, че сред бежанците има внедрени джихадисти
© gettyimages

Германското правителство заяви днес, че не разполага с никакви конкретни сведения, позволяващи да се твърди, че джихадисти от организацията "Ислямска държава" се представят за бежанци, за да проникнат в Германия или други европейски страни, предаде БТА, цитирайки АФП.

Няма никакви данни, потвърждаващи, че членове или симпатизанти на ИД са пребивавали (в Германия) в приемни центрове за бежанци или кандидати за убежище, посочи вътрешното министерство в отговор на запитване от групата на радикалната партия "Левите" в Бундестага (долната камара на парламента). В отговора си министерството отбелязва също, че не разполага с никакви конкретни данни джихадисти от ИД да са проникнали сред бежанците, за да влязат в Германия или други европейски страни. Германските власти са регистрирали няколко случая на кандидати за убежище в приемните центрове, които издават други търсещи убежище лица като членове на ИД, но за момента твърденията им не са потвърдили.

Не бива обаче да се изключва възможността джихадисти да използват трафикантски мрежи и нелегалното преминаване на границите с бежанския поток, отбелязва министерството, настоявайки властите да обърнат специално внимание на това. Министерството направи тези изявления, след като във вторник в център за кандидати за убежище край Щутгарт беше задържан предполагаем член на ИД, представял се за бежанец под фалшива самоличност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини