Нов пожар гори в Рила

  • 07 август 2015 16:59

  • 1548
  • 0
Нов пожар гори в Рила
© Булфото

Пожар гори на територията на Националния парк "Рила" - Парков участък "Бели Искър", в района на местностите Манзурски палат - Пост Полиция - Мали валог, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Около 14 ч. днес е получен сигнал на дежурния телефон на Дирекция "Национален парк Рила". Директорът е привел в изпълнение оперативния план за противопожарна дейност на ДНП " Рила", като са уведомени ГДПБЗН - София и МОСВ.

Експертната оценка, направена от служители на Дирекция "Национален парк Рила", показа, че обхванатата от пожара територия на НП Рила", по границата на Централен Рилски резерват, е на надморска височина около 2000 метра, на труднодостъпен, скален и урвест терен, с наклон над 42 градуса, разпространен на площ от 20 дка. Засегната от пожара е високопланинска суха тревна растителност и единични дървета от бял бор.

Общо 10 служители на Дирекция "Национален парк Рила" участват в гасенето пожара.

Припомняме, вчера се разрази пожар в непосредствена близост до Слънчев бряг. Изгоряха 150 дка треви и храсти, конюшня с 3 коня и лека кола. За щастие, човешки жертви нямаше.

Последвайте канала на

1548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини