Жени осъдиха шефката си, нарекла ги "Грозна гарга" и "Куца коза"

  • 07 август 2015 12:35

  • 4509
  • 1
Жени осъдиха шефката си, нарекла ги "Грозна гарга" и "Куца коза"
©

Кредитни консултантки от Велико Търново успяха да осъдят регионалния мениджър на фирмата, в която са работили, заради обида на обществено място. Скандалът започнал през 2013 г., когато Аделина Алексиева уволнила двете жени. А когато те поискали обяснение, били наругани грозно. Останалите без работа служителки обаче решили потърсят правата си в съда.

Атанаска Лазова и Стефка Дочева работели като консултанти във фирма за бързи кредити в продължение на седем години. Често обаче влизали в конфликти с регионалния мениджър. Двете жени твърдят, че прекият им ръководител била с избухлив характер.

На 20 септември 2013 година двете жени отиват в офиса на фирмата, за да направят отчет за деня. Малко след като си тръгват обаче разбират, че са уволнени.

Стефка и Атанаска се връщат, за да поискат обяснение за случващото се и да разберат причината за уволнението. Вместо нормално отношение обаче получили обидни думи: "Мошеничка!", "Кукумявка!", "Луда!", "Откачена!" и "Грозна гарга". А една от жените, която имала операция на ставата, била определена като "Куца коза!".

В разгара на скандала Алексиева вика охранителите в офиса и полиция, която установява, че няма нарушения от страна на двете служителки. Затова жените решават да търсят правата си в съда.

Делата минали с много нерви и обжалване пред втора инстанция, но въпреки това Алексиева била осъдена да изплати парични обезщетения на двете жени и да покрие съдебните разноски по делото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.04 | 16:09

1
Браво на двете жени, така трябва стакива ръководители

Добави коментар

Водещи новини