Съседи вкараха в лудница напълно здрав мъж, той ще съди държавата

  • 29 октомври 2011 20:47

  • 4486
  • 3
Съседи вкараха в лудница напълно здрав мъж, той ще съди държавата
©

Оказва се, че напълно здрав човек може да се озове в психиатрия.

Пловдивчанинът Иван Балински влезе в болница след жалба от съседи и последващо решение на прокуратурата, съобщи бТВ. Психиатрична експертиза заключи обаче, че той не страда от психически отклонения, а Пловдивският районен съд реши мъжът да напусне болничното заведение.

След жалба на съседите си за агресивна лудост, в средата на октомври мъжът влезе в психиатрията директно от съдебната зала, по искане на прокуратурата и прекара там пет денонощия.

"Не се паникьосах, защото още, така, малко разсъждавах. Но като ми биха инжекцията, човек губи разум", обяснява Иван Балински.

След намесата на екип на бТВ и на шестия ден от престоя в психиатрията на Иван, Районният съд в Пловдив постановява нова експертиза, която да бъде направена извън клиниката. Според нея мъжът е напълно здрав.

"Иван Балински не страда от психично заболяване, не се води на диспансерен отчет, не са налице психотични болестни симптоматики”, обяви психиатърът д-р Атанас Арнаудов.

Районната прокуратура оттегли искането си за принудително лечение. Иван има намерение да съди държавата в Страсбург.

"Просто съм засегнат от това, защото никой не дойде да каже едно "извинявай" или нещо такова”, възмущава се мъжът.

Никой от оплакалите се съседи на Иван не чу заключението на експерта. Нито един от тях не дойде в съдебната зала.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4486 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
yoyo

2013.08.11 | 07:10

3
Какво сте писали недописали пак. Да бяхте проверили кой точно го е вкарал. Там живее един прокурор, с който се е скарал - той и го е вкарал. На принципа "Ти с мен ли ще се заяждаш, я виж аз какво мога". Който не е от Пловдив навярно не знае, но прокуратурата и съда тук са едно кълбо от свински черва с откровено свински намерения. Доста хора са си изпатили от тази мафия, чудно ми е как още няма жертви.
kinesiotapebg.eu

2013.08.11 | 07:10

2
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
Аман

2011.10.30 | 11:54

1
Абе кинезио тъпако, как не ти омръзна да пишеш тъпотий и да се вреш навсякъде - гьонсурат

Добави коментар

Водещи новини