Нов пожар в местността „Вълча поляна" край Елхово, един човек е пострадал (обновена)

  • 05 август 2015 13:50

  • 1894
  • 0
Нов пожар в местността „Вълча поляна" край Елхово, един човек е пострадал (обновена)
© Булфото

Нов пожар е възникнал в местността „Вълча поляна" край Елхово. Това съобщи шефът на пожарната главен комисар Николай Николов, цитиран от БНР.

Огънят се развива в посока към границата с Гърция. Той обясни, че са засегнати две къщи. Николов определи пожара като сериозен.

Част от екипите, които от два дни се борят с пожара край Лесово, са пренасочени към Вълча поляна. Има готовност да се включат и хеликоптери на армията.

Задачата на огнеборците е да опазят село Вълча поляна.

Междувременно стана ясно, че е избегната опасността пожарът до Лесово да се разпространи към населените места и в турска територия. Той е локализиран. Опустошени са 7000 декара площи, а гасенето продължава. Рискът от ново разпалване на огъня обаче остава.

Един човек е леко пострадал при пожара в село Вълча поляна, предаде Радио „Фокус”-Сливен. Мъжът, чиято къща е изгоряла е получил леки изгаряния на едната ръка, докато напускал дома си. Медицински екипи са му оказали незабавна помощ и той е добре. В момента селото гори от няколко места, а огънят се е разпространил на километри и завзема все по – големи площи. За това допринася и вятърът, който непрекъснато променя посоката си. Има готовност за евакуация на жителите на селото.

Министърът на отбраната Николай Ненчев пътува към мястото на пожара.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини