Премахват незаконни постройки край язовирите "Кърджали" и "Студен кладенец"

  • 05 август 2015 09:57

  • 2590
  • 1
Премахват незаконни постройки край язовирите "Кърджали" и "Студен кладенец"
© Булфото

През първото полугодие на 2015 година 15 са незаконните строежи на територията на област Кърджали, премахнати със заповед на ДНСК, сочи справка в публичния регистър на дирекцията.

През втората половина на годината подобна участ ще сполети още 10 незаконни постройки. Те са основно в прилежащите територии на големите язовири "Кърджали" и "Студен кладенец".

От вече премахнатите 15 незаконни строежи 6 са в района на яз. "Кърджали", като по-голямата част се намират в землището на г. Главатарци.

Сред изпълнените заповеди за премахване на незаконно построените обекти на този водоем в периода февруари-април 2015 година са масивна постройка, плувен басейн, навес с пещ, ограда и укрепваща стена.

До чашката на язовир "Студен кладенец" в района на село Звезделина са били премахнати масивна и полумасивна вилни сгради, както и бетонна площадка за вила на брега на езерото, в землището на село Седловина.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2590 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
локо

2015.08.05 | 13:38

1
Всички постройки по брега на язовирите са незаконни, съгласно закона вижте яз. Искър, как се строят палати и хотели на вододайна зона, няма воля и желание да се премахнат и не е само Боко, а всички боклуци последните 25 г.

Добави коментар

Водещи новини