ГДБОП помогна за разкриването на нелегална цигарена фабрика в Полша (снимки)

  • 04 август 2015 16:56

  • 3663
  • 1
ГДБОП помогна за разкриването на нелегална цигарена фабрика в Полша (снимки)
© МВР

ГДБОП е основен партньор в разкриването на организирана престъпна група, осъществявала незаконно производство и разпространение на цигари без акцизен бандерол на територията на Полша, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията по разследването, проведено от служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, съвместно с Гранична полиция на Република Полша и в координация с Европол, са продължили в рамките на три месеца.

В хода на операцията е разкрита нелегална фабрика за производство на цигари в град Мисловице, близо до Катовице, Полша. На място, в процеса на производство са задържани 5-ма души - четирима полски граждани и един румънец.

При проведените действия по разследването са установени две професионални поточни линии за производство на цигари от марките “PRINCE”, “MG” и „WEST”. Според експерти само една от поточните линии в рамките на осем часа произвежда един милион къса цигари.

Иззета е готова продукция в размер на 1 418 060 къса цигари общо от трите марки, около 3200 кг нарязан тютюн, голямо количество суровини и материали за производство, заготовки за опаковки на стекове, кутии за цигари.

Според събраната към момента информация, готовата продукция е била предназначена за Великобритания и Норвегия. Предотвратените щети са за около 850 000 евро.

Работата по случая в рамките на партньорското разследване продължава.

Произведените цигари в нелегални фабрики са със съмнително качество, не подлежат на контрол и създават риск за здравето на потребителите им. Нелегалното производство нанася огромни щети на националните бюджети, както и на официалните производители на цигари от търговските марки, припомнят от Вътрешното министерство.

Последвайте канала на

3663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.05 | 10:46

1
ГДБОП били голяма работа!Те в България ги плюем,че нищо не вършат, пък взели да го дават европейски.Да им се неначудиш!

Добави коментар

Водещи новини