Бившият шеф на НАП: Гриша Ганчев не ме е заплашвал (видео)

  • 04 август 2015 11:09

  • 4285
  • 1
Бившият шеф на НАП: Гриша Ганчев не ме е заплашвал (видео)
© Булфото

Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, който бе призован като свидетел по делото срещу ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, не пожела да бъде ситуиран като частен обвинител и бе освободен от днешното съдебно заседание, предаде репортер на Novini.bg.

Гриша Ганчев не ме е заплашвал, заяви на излизане от съдебна зала Стефанов. Не съм говорил с Гриша Ганчев, категоричен бе бившият шеф на НАП. Припомняме, че през май 2012 г., когато гръмна така наречената "захарна афера", прокуратурата повдигна обвинение на Ганчев и за закана за убийство срещу Красимир Стефанов.

Днес в съдебната зала стана ясно още, че Министерството на финансите, в лицето на министъра Владислав Горанов, има парични претенции в размери от 300 до 700 хиляди лева за неплатени данъци към всеки един от ръководената от Ганчев група. Адвокатът на ловешкия бизнесмен - Татяна Дончева, оспори финансовите претенции на Владислав Горанов с мотива, че разполага с ревизионен акт, в който е записано, че НАП не търси неплатени данъци от "Литекс Комерс".

Гриша Ганчев е обвинен в ръководене на банда, укрила данъци за общо 711 580 лева. Като нейни членове са обвинени синът му Данаил, изпълнителните директори на "Литекс комерс" Милко Димитров и Емилия Станоева, предшественичката им Камелия Мирчева, Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев, Красимира Гроцева и Тодор Симеонов.

Ганчев е привлечен към наказателна отговорност и за това, че склонил сина си Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да укрият въпросните данъци.

В края на май тази година делото срещу Ганчев в Специализирания наказателен съд започна с фалстарт като причината бяха куп процедурни гафове. Оказа се, че нито един от подсъдимите не е получил препис от обвинителния си гаф в законовия 7-дневен сток.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.05 | 19:32

1
Е, якой смее ли да каже нещо срещу нашите "бизнесмени" и особено срещу доктора по икономика...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини