Канада отпуска на Ирак 6,4 млн. долара за борба с "Ислямска държава"

  • 31 юли 2015 07:35

  • 1300
  • 2
Канада отпуска на Ирак 6,4 млн. долара за борба с "Ислямска държава"
© Gettyimages/Gulliver

Канада ще отпусне на Ирак помощ от 8,3 милиона канадски долара (6,4 милиона американски) за борба с терористичната групировка "Ислямска държава", съобщи канадският външен министър Робърт Никълсън, цитиран от ТАСС.

Никълсън обяви това по време на среща в канадския град Квебек с представители на страните в коалицията, воюваща с ИД. В срещата участват американският генерал Джон Алън и иракският външен министър Ибрахим ал Джаафари.

Средствата ще послужат за доставяне на Ирак на несмъртоносно въоръжение, за иракските програми за разминиране, за противодействие на химически и биологически заплахи и за оказване на хуманитарна помощ на бежанците, уточниха от пресслужбата на канадското външно министерство, цитирани от БТА.

През октомври миналата година правителството на премиера Стивън Харпър реши да участва в борбата срещу ИД, изпращайки неголяма авиогрупа и 600 военни за "поддържане на въздушната мисия". Освен това в операции участват около 70 инструктори, които консултират иракските и кюрдските командири.

Последвайте канала на

1300 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
леля ти

2015.08.02 | 19:02

2
Лицемерие!

2015.08.02 | 19:02

1
Пратете малко милиони и на нас, че пенсионерите ни чакат по-високи пенсии.И изрично пишете,че не са за роми от цигански произход!

Добави коментар

Водещи новини