Пари за пострадалите от бедствието в Япония намерени в тоалетна

  • 28 октомври 2011 11:29

  • 903
  • 0
Пари за пострадалите от бедствието в Япония намерени в тоалетна
© gettyimages

Плик с 40 млн йени (526 000 долара) бе намерен в тоалетна на кметството на японския град Хачинохе, в североизточната част на страната, презаде РИА Новости.

Общинарите открили сумата и бележка, во която пишело следното: "Моля, дайте парите за помощ на пострадалите от Великото земетресение в източна Япония. Така японците наричат трагедията от 11 март. Преди около месец в тоалетна в централния град Сакадо служителите от кметството бяха намерили друг плик с 10 млн. йени (около 130 000 долара). В бележка анонимен благодетел молеше парите да бъдат предадени на жителите на Тохоку, който пострада най-много от земетресението. В посланието пишеше, че той е самотник и смята, че неговите пари ще помогнат на пострадалите.

Мощно земетресение разтърси Япония на 11 март. Броят на жертвите и безследно изчезналите е повече от 19 000. Около 92% от загиналите са жертви на предизвиканата от труса вълна цунами. Щетите от природната стихия, предизвикала авария на АЕЦ Фукушима се оценяват на 16,9 трилиона йени (около 215 млрд. долара).

Последвайте канала на

Валери Зайцев
903 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини