Застреляният в "Лозенец" бил с 4 промила алкохол, стрелецът остава в ареста (видео)

  • 23 юли 2015 12:49

  • 4333
  • 0
Застреляният в "Лозенец" бил с 4 промила алкохол, стрелецът остава в ареста (видео)
©

Софийски апелативен съд потвърди определението на Софийски градски съд и остави окончателно в ареста стрелеца от „Лозенец“ Николай Христов, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, шефът на Фонд „Научни изследвания“ бе задържан и обвинен в опит за убийство на приятеля си Красимир Илиев. Инцидентът стана на 14 юли, когато Илиев бе открит прострелян в дома на Христов в столичния жк „Лозенец“.

Адв. Лулчева и адв. Атанасов, които представляваха задържания, поискаха да не бъде уважавано искането на СГС и да му бъде наложена по-лека мярка. Те изтъкнаха, че техният подзащитник е с добри характеристични данни, че е семеен, че не е криминално проявен, няма висящи производства и в момента, в който става инцидентът, Николай Христов се е обадил в полицията, извикал е Бърза помощ и е съдействал на разследващите органи.

Те оспориха определението на СГС, че той е автор на деянието.

По думите на магистратите всички доказателства събрани до момента, говорят, че именно Христов е произвел фаталния изстрел.

Самият Христов помоли да му бъде променена мярката и обясни, че е познавал Красимир Илиев от 1979 година, винаги са били приятели и многократно му е помагал.

Медицинската експертиза показва, че Илиев е имал близо 4 промила алкохол в кръвта, а 2,08 грама алкохол в кръвта е имал Христов.

Илиев е бил в безпомощно състояние, лежал е на пода, после са го преместили на дивана и не е бил с адекватни реакции, това разказва свидетелката Иванова, която е била на мястото по време на инцидента, но в момента, когато са произвеждани изстрелите, тя е била в кухнята и е приготвяла храна.

Не е видяла кой е произвел изстрела, но е видяла и е сигурна, че оръжието е било незаредено. Христов е бил натиснал спусъка пред нея преди инцидента и то не е произвело изстрел.

По пътя на логиката съдиите казват, че е много важно да се разбере как оръжието е заредено и е произвело изстрела. Това според тях навежда на мисълта, че точно Христов, който е знаел къде са боеприпасите, го е заредил и е произвел изстрелите.

Последвайте канала на

4333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини