Вижте погребението на Муамар Кадафи (видео)

  • 27 октомври 2011 18:55

  • 14863
  • 0
Вижте погребението на Муамар Кадафи (видео)
©

Появиха се кадри, предоставени на базирания в Дубай телевизионен канал "Ал Аан" и разпространени от агенция "Ройтерс". Твърди се, че видеото е от погребалната церемония на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, сина му Мутасим и бившия министър на отбраната Абу Бакр Юнис край град Мисрата.

Процесията е включвала 20 души. Изрично е уточнено, че мястото на последния дом на бившия диктатор е в либийската пустиня. Кадрите показват три дървени ковчега, а около тях тълпа от хора в слабо осветена стая. Бившият либийския лидер и неговият син бяха погребани в пустинята на тайно място във вторник, пет дни след като сваленият либийският лидер беше заловен, убит и тялото му бе показано публично.

Мястото на гроба на Кадафи се пази в тайна, за да се избегне превръщането му в светилище за неговите поддръжници. Според конспиративно настроени специалисти обаче диктаторът все още е жив. По неофициална информация идентифицирането на тялото е оставило място за съмнение по въпроса дали това наистина е бившият либийски лидер. Специален акцент е поставен върху анализа на ухото заради факта, че структурата при Кадафи е по-различна от тази при човека от разпространяваните в интернет клипове.

Последвайте канала на

Novini.bg
14863 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини