Янаки Стоилов: Не помагаме на Гърция, а на нейните кредитори

  • 20 юли 2015 07:59

  • 1593
  • 3
Янаки Стоилов: Не помагаме на Гърция, а на нейните кредитори
©

По-логично е Гърция да бъде подпомагана от страните от Еврозоната. Когато богатите плащат те държат и бедните да плащат колкото тях, нека кажем истината, не помагаме на Гърция, а на нейните кредитори, каза социалистът Янаки Стоилов в ефира на бТВ.

Пари няма да се дават на Гърция от България. Позицията на премиера и финансовия министър е абсолютно последователна. Няма как нашите бедни пенсионери да дават пари на богатите гръцки, каза герберът Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Европейската комисия ще даде гаранция за плащането на гръцкия дълг и ако тя спре да плаща ще се използват парите на европейците. Какъв е нашият избор – да сме единствената страна, която щеше да блокира отварянето на банките в Гърция. Нека разберем, че гърците ако не си плащат, то ние няма да платим никакви пари. Нашата вноска е 23 милиона евро, които внасяме в европейския бюджет, допълни Главчев

Хората чувстват, че липсва последователност. Цялата тази система работи за богаташи, които започнаха да си купуват острови, категоричен е Стоилов. Целият този модел трябва да бъде преосмислен. ЕС в този си вид трябва да се освободи от финансовите зависимости, които не са в интерес на България. Нужно е да променим ЕС, каза Янаки Стоилов.

Главчев контрира и попита дали хората наистина вярват, че ние помагаме на кредиторите, а не на гърците, които не са могли да си теглят парите от банкоматите.

Ситуацията в Гърция ще се радикализира както в ляво, така и в дясно, категоричен е социалистът. Нека не се делим на работливи българи и мързеливи гърци. Солидарността предполага богатите да помагат на бедните, а не обратното, разгневи се социалистът.

Не трябва да спекулирате така, няма да извадим нито един лев от джоба си, възмути се Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. Радикализацията е мечтата на всички крайнолеви и крайнодесни, завърши той.

Последвайте канала на

1593 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
FM

2015.07.22 | 18:49

3
Много искахте в ЕС. НО О, сега берете плодовете. Горчиви са, (НАЛИ).

2015.07.22 | 18:49

2
А МОЖЕХТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ И ПЕНСИОНЕРИ ПОДОБАВАЩО.

2015.07.21 | 16:08

1
А колко добре бяхме при Алкохолиците -- еднакво бедни със заплата от 200 лв !!!

Добави коментар

Водещи новини