Отбелязахме 178-та годишнина от рождението на Васил Левски пред бюст-паметника му в Борисовата гради

  • 18 юли 2015 21:05

  • 2974
  • 1
Отбелязахме 178-та годишнина от рождението на Васил Левски пред бюст-паметника му в Борисовата гради
©

Под звуците на националния химн, заместник-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов поднесе венци пред бюст-паметника на Васил Левски в столицата. Честването се проведе на алеята на възрожденците в "Борисовата градина" и бе по случай 178-та годишнина от рождението на Васил Левски.

В тържественото отбелязване на годишнината взе участие Националната гвардейска част и мъжка вокална формация „Юлангело”, която изпълни някои от любимите песни на Апостола.

На събитието присъстваха десетки граждани и официални гости. Сред гостите на церемонията бе председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски”, както и представители на Спортен клуб „Левски”.

След тържественото поднасяне на венците пред паметника, зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов отдаде почит към паметта на Апостола с тържествена реч. „В историята има много доблестни личности извършили велики дела, но несъмнено най-близък до сърцето на българския народ е именно той – Васил Левски. Отговорът защо е ясен, защото в лицето на Левски българският народ намери своя велик водач и държавник”, каза в речта си д-р Чобанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.19 | 04:56

1
Къде е Волен да се гаври с Апостола на свободата? Явно е на митинг.

Добави коментар

Водещи новини