ИД уби 100 иракчани

  • 18 юли 2015 06:54

  • 4008
  • 1
ИД уби 100 иракчани
© gettyimages

Най-малко 100 души загинаха и около 50 бяха ранени при мощен взрив в град Хан Бани Саад в иракската провинция Диала, съобщи ТАСС, като се позовава на телевизия "Скай нюз - Арабия".

При атентата, за който пое отговорност "Ислямска държава", бяха разрушени няколко сради в града, намиращ се на 30 км североизточно от Багдад. При срутването на сградите са загинали хора, празнуващи края на постите в свещения месец рамазан, съобщиха полицейски и медицински източници, цитирани от Ройтерс. Вбесени тълпи започнаха да буйстват, да трошат стъклата на паркиралите наблизо автомобили в израз на гняв. "Някои хора събираха разпилени части на детски тела в щайги за зеленчуци", каза от мястото на експлозията майор Ахмед ат Тамими. Служител на полицията в Диала каза, че спасителни екипи продължават да изваждат тела изпод руините, така че броят на загиналите може да нарасне.

Местните власти обявиха тридневен траур и наредиха всички паркове и увеселителни обекти да затворят до края на Рамазан байрам, за да бъдат предотвратени нови атаки. "Ислямска държава" съобщи в "Туитър", че с това нападение отмъщава за убийството на сунити в северния иракски град Хауиджа.

Последвайте канала на

БТА
4008 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аман

2015.07.28 | 13:52

1
Ако"миротворците"от САЩ не се намесваха в арабския свят сега там всичко щеше да е мирно и тихо.Да им се връща на краварите,ама у тях!

Добави коментар

Водещи новини