Закопчаха рекетьори на проститутки

  • 27 октомври 2011 16:27

  • 4198
  • 2
Закопчаха рекетьори на проститутки
©

Служители на ГДБОП са неутрализирали организирана престъпна група, занимавала се с рекет на проститутки. На шестима членове на групата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията на антимафиотите е проведена днес на територията на столицата. Тя е реализирана след близо четиримесечно разследване, в рамките на което било установено, че чрез насилие организирана престъпна група изнудвала проститутки, „работещи” в района на околовръстния път на София и на главния път в посока Елин Пелин.

Под заплаха жените трябвало всеки ден да им плащат мизата от по 20 лева. Ако заплахите не помагали, рекетьорите използвали силови методи - при отказ да дадат парите, следвало отвличане и принудително държане в изоставени къщи в покрайнините на столицата.

В хода на операцията са задържани Д.Ц. на 34 години, регистриран за закана, отвличане, кражба на автомобил, нарушение на обществения ред, А.И. на 25 години, криминално проявен, Г.Г. на 26 години, криминално проявен, регистриран за принуда, унищожаване на чуждо имущество и грабеж. Всеки от тях имал определена функция в престъпната схема.

А.И. и Г.Г. били изпълнители на поръчки при възникнал проблем. Най-често те действали при отказ да се плати ежедневният рекет, заплашвали с физическа саморазправа и лица, които дължали пари. Ролята на „инкасатори” била поверена на 25-годишните В.А. и Р.А. от София. Двамата всеки ден отивали в района на околовръстния път и прибирали парите за така наречената „такса място”. Участник в групата бил и 29-годишният А.В. от с. Бусманци.

При извършените претърсвания и обиски в жилищата, автомобилите и офиса на задържаните са иззети два пистолета марки ЧЗ и „Екол Лейди”, 44 газови патрона и 6 бойни, предназначени за късо и дълго нарезно оръжие и много мобилни телефони със сим карти. Открити са голям брой документи за леки автомобили, запис на заповед, банкови извлечения, платежни нареждания и документи за банкови преводи и записващо устройство.

На шестимата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 24 часа. Повдигнати са им обвинения по чл.213 а във вр. с чл.321 от НК.

Продължава работа по доказване и документиране на престъпната дейност на групата.

Последвайте канала на

4198 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пилон

2013.01.25 | 00:35

2
Ама че изкривена е тази информация...всеки знае че проститутките работят със сводници и ако някой външен се опита да лапа, ще има бой през ръцете и ще го намерят без ухо например...по - скоро говорим за едни 20 лева, да, но плащани на кого ? Вероятно на рекетьори - да, но в униформи...всъщност арестуваните вероятно са сводници, не плащащи навреме.
mi6o

2013.01.25 | 00:35

1
ee kva chekiya samo si blasnah na tazi snimka ........

Добави коментар

Водещи новини