Закопчаха Пинчера след поредна кражба

  • 27 октомври 2011 15:07

  • 1156
  • 0
Закопчаха Пинчера след поредна кражба
©

20-годишен криминално проявен е задържан след поредна кражба в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалисти от сектор „Кражби” в СДВР и техни колеги от Девето РУП заловиха стар познайник на полицията, специализирал се в кражби от жилища. Служителите на реда спипали излезлия преди няколко дни от следствения арест младеж вчера след поредния му престъпен набег, извършен на 25 октомври преди обяд.

Изобретателният И.П. на 20 години с прякор Пинчера успял да заблуди охраната на 56-то СОУ и се вмъкнал в учебното заведение. От директорския кабинет, който за минути останал без надзор, за секунди отмъкнал 200 лева. Пред разследващите И.П. признал стореното. Впоследствие младежът бил разпознат. В хода на разследването се установило, че на 22 и 24 октомври И.П. извършил още две кражби от апартаменти в жк: „Люлин” – І и V микрорайон. Първия път младежът се представил на собственичката на жилището за майстор.

Под предлог, че извършва ремонтни дейности на апартамента на горния етаж, той предложил да постави предпазни найлони, за да не изцапа дограмата. Ловкият крадец успял да отмъкне портмоне с лична карта, свидетелство за правоуправление на МПС, две дебитни карти, 50 лева и 10 евро. При следващия набег И.П. претарашил апартамент, откъдето откраднал портмоне с 200 лева, шофьорска книжка, лична карта и контролен талон на МПС.

Измамникът установил, че децата на собственичката били сами и се представил за приятел на майка им. Казал, че с нея се разбрали да отиде да вземе оставен за него плик и докато децата търсели по стаите, И.П. отмъкнал портмонето и избягал. Част от вещите - обект на последните две престъпления са иззети. На И.П. е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”.

Продължава работата по документиране на престъпната му дейност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини