Заловиха 14 - годишни бракониери

  • 27 октомври 2011 14:46

  • 1696
  • 1
Заловиха 14 - годишни бракониери
©

Четирима души са уличени в улов на пойни диви птици в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В резултат на полицейските действия, предприети от служителите на Четвърто Районно управление „Полиция”-Бургас по сигнал за улов на пойни диви птици, осъществяван зад Професионалната техническа гимназия в к-с „Меден Рудник”, са установени четирима бургазлии.

Двама от тях – 14-годишните К.И. и К.Д., са ловували зад Гимназията с мрежа и капан, като от тях са иззети два кафеза и две птички от семейство „Чинкови” - вид „Кадънка”, по-познати като „Щиглец”. В района зад Стопанския двор в к-с „Меден Рудник”, до местността „Солу дере”, са установени други двама бургазлии – М.Ю., 31-годишен и М.К., 21-годишен, които ловували с мрежа и капан. От М.Ю. и М.К. са иззети два кафеза и две птички „Щиглец”.

Спрямо 14-годишните К.И. и К.Д. е образувана преписка, която е изпратена в Бургаска районна прокуратура с мнение сигнализирането на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки. На М.Ю. и М.К. са съставени актове за установяване на административно нарушение по чл. 3 ал. 14 от Наредбата за опазване на обществения ред на Община Бургас. В резултат на полицейските действия, предприети от служителите на Пето Районно управление „Полиция” - Бургас по сигнал за улов на пойни диви птици, осъществяван на Бургаския гробищен парк, са установени двама бургазлии – 34-годишният В.Г. и 33-годишната С.К., които ловували с мрежа птички от семейство „Чинкови” - вид „Кадънка”. Иззети са мрежата и пет птички. На В.Г. и С.К. е съставен акт за нарушение по Закона за биологичното разнообразие.


Числеността на дивата популация на „кадънките” е сравнително висока и вида не е директно застрашен от изчезване, но бракониерството и редица други фактори водят до постепенното намаляване на броя им, поради което на територията на България са обявени за защитен вид с нисък риск. Продажбата и ловът им са забранени.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1696 1

Коментари 1

Добави коментар
Г-Н ПОЛИЦАЙ

2011.10.27 | 18:29

1
НАЙ-ПОСЛЕ СА ГИ ЗАЛОВИЛИ ТЕЗИ ОПАСНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ХАХАХАХАХ

Добави коментар

Водещи новини