Разкриха измама с ДДС за над 2 млн. лв.

  • 27 октомври 2011 11:40

  • 1440
  • 0
Разкриха измама с ДДС за над 2 млн. лв.
©

Сливенските полицаи установиха данъчни задължения за над 2,1 млн. лева и фактури с невярно съдържание, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Сливен.

Приключи проверката за документиране на престъпна дейност на лица, участващи в схема за неправомерно присвояване на ДДС в особено големи размери, при извършване на покупко-продажба на земеделска продукция на територията на страната. При извършените оперативно-издирвателни мероприятия от служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” са установени пет търговски дружества, регистрирани на криминално проявени лица и собственици на още десетки фирми в страната, с цел не плащане на дължими данъци.

След извършена данъчна ревизия от НАП-София на основното дружество, собственост на 33-годишния В.П. от Велико Търново са установени данъчни задължения в размер на 2 120 000 лв. и фактури с невярно съдържание, осчетоводени от самата фирма. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен.

Образувано е досъдебно производство срещу управителя и собственика на фирмата, ощетила държавата, която е избегнала плащането на ДДС в особено големи размери.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини