Приложение казва правилата за движение в 28-те членки

  • 14 юли 2015 10:13

  • 2121
  • 0
Приложение казва правилата за движение в 28-те членки
©

Безплатното приложение European Road Safety App съдържа всички важни правила за движение, приложими в 28-те държави членки на ЕС, плюс Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. То е налично за налично за Google Android, iPhone и Windows Phone, съобщиха още от Еврокомисията.

Добре е да го изтеглите, преди да тръгнете на път, защото правилата за движение могат да варират от една държава членка в друга, особено по отношение на ограниченията на скоростта, пише "Монитор".

Ако сте оставили колата си у дома, а по време на почивката решите да ползвате автомобил под наем, е добре да знаете, че при проблеми с рент-а-кар фирмата можете да да получите безплатна помощ от европейския потребителски център (ЕПЦ) в съответната страна. Това важи и за Норвегия и Исландия. Той ще ви даде съвет относно вашите права на потребител и какви аргументи да представите пред фирмата.

В случай, че те се предпочели самолета, влака, автобуса или кораба, вместо личния автомобил, преди да тръгнете изтеглете приложението за смартфони Your Passenger Rights.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2121 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини