Българските морски специалисти са сред най-търсените на пазара

  • 14 юли 2015 07:12

  • 1180
  • 1
Българските морски специалисти са сред най-търсените на пазара
©

Българските морски специалисти са сред най-търсените на пазара, като по данни на Техническия университет във Варна всяка година от висшето училище средно излизат около 40 корабоводители, 40 корабни механици и десетина корабни електромеханици, коментира за БТА доц. Чавдар Орманов - ръководител катедра "Корабоводене, управление на транспорта и опазване чистотата на водните пътища" към Техническия университет /ТУ/ във Варна.

Нашата образователна система трябва да отговори адекватно на търсенето и да произведе кадри, които са добре заплатени, е мнението на доц. Орманов. По думите му Техническият университет се стреми да подготвя кадри, адекватни на изискванията на динамичния пазар на труда и полага всички усилия да се подобри подготовката на студентите по всички морски специалности.

Според него висшето училище във Варна вече 20 години подготвя морски кадри, а завършилите приблизително 800 души се ползват с добро име и авторитет на специалисти в морските среди. Недостиг на офицерски кадри за флота приблизително от около 80 хиляди души изпитва световният пазар, съобщи за БТА и кап. Андрей Станев, хардуерен мениджър и обучаващ в Техническия университет във Варна.

Последвайте канала на

1180 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.14 | 20:13

1
НАЙ ЦЕНЕНИ И ДОБРЕ ПЛАТЕНИ.

Добави коментар

Водещи новини