Ненчев даде отлична оценка на учението "Бриз 2015" (галерия)

  • 10 юли 2015 14:02

  • 2453
  • 2
Ненчев даде отлична оценка на учението "Бриз 2015" (галерия)
© Булфото

Министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. даде отлична оценка на завършващото учение с международно участие "Бриз 2015". Той наблюдава изпълнението на различни задачи от борда на фрегатата "Верни" в Деня на отворени врати на учението.

"Изключително добра организация и координация на учението "Бриз 2015", много съм впечатлен", заяви пред медиите министърът. По думите му това доказва за пореден път, че страната се справя отлично в една такава ситуация съвместно с партньорите и съюзници от НАТО. Обсъждахме въпроса за многоцелеви кораб за Военноморските сили, ще направим всичко възможно за него, заяви още Ненчев.

Той изрази надежда, че възможно най-скоро ще бъде приета програмата за развитие на отбранителните способности. "За 2016 година вярвам, че политическите сили ще удържат на думата си и ще спазят поетия ангажимент при последния консултативен съвет при президента, където се разбрахме следващата година бюджетът за въоръжени сили на нарасне на 1,35 процента от БВП", каза още министърът. Той допълни, че до 2020 година бюджетът трябва постепенно да стане 2 процента от БВП.

Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев също даде отлична оценка на учението. Ние демонстрирахме не само възможност да участваме в операции на НАТО, но и да ги командваме, заяви той. Контраадмиралът посочи, че към момента оценката за минния ловец "Цибър" е положителна, а окончателният доклад за сертифицирането на кораба ще е готов до седмица.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2453 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.12 | 03:32

1
Само лаик във военното дело,като този клоун може да впечатли от едно обикновенно учение ?!

2015.07.12 | 03:32

2
ама той Ненчев трудовак е служил с кирка и лопата какво очакваш?

Добави коментар

Водещи новини