Глоба от 300 лева за собственика на питбула, нахапал 7-годишно момче

  • 08 юли 2015 20:31

  • 3672
  • 2
Глоба от 300 лева за собственика на питбула, нахапал 7-годишно момче
©

Питбул нападна 7-годишно момче и млад мъж, който се опитал да спаси детето. Инцидентът е станал във вторник вечерта в двора на 102-о училище в софийския кв. “Надежда”. Кучето било без каишка и намордник.

Детето и 31-годишният мъж, който се е притекъл на помощ, са докарани в “Пирогов” без пряка опасност за живота. Момчето има 4 рани на лявото бедро, които са зашити и превързани, рана на едната ръка и одраскване на другата, които не налагат зашиване. Според дежурната лекарка то е трябвало да остане в болницата, но баща му е отказал хоспитализация. Мъжът е с рана на едната длан, нямало нужда да бъде зашивана. Тя е била промита и превързана и пациентът бил освободен.

Майката на детето Славейка Евтимова обясни пред БТВ, че се прибирали, когато изведнъж питбулът изскочил и нападнал сина ѝ. Пред пристигналите на място полицаи жената, която разхождала кучето, обяснила, че то е на сина ѝ. При проверка на паспорта на питбула е установено, че кучето не е регистрирано в общината, каквото е изискването по закон.

“Собствениците ще бъдат глобени за липсата на регистрация. Максималната санкция по закон е 300 лв. В случая ще е толкова. Проблем обаче е, че в закона не е разписана процедура при подобни случаи с домашни кучета коя институция може да изземе животното и да го евтаназира. Тези неясноти трябва да бъдат поправени”, обясни кметът на район “Надежда” Димитър Димов, цитиран от 24 часа.

От общината напомниха, че разходката на кучета в училищни дворове е забранена. Във всеки квартал са определени места за разходка. Тази година в “Надежда” са проверени 111 собственици на кучета, като 34 от тях са глобени.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3672 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Валентин

2015.11.18 | 13:36

2
Смешки некви си 300 лв. глоба. Не 300 а 30 000 лв. минимум а и забрана на собственика да има домашен любимец за определено време.

2015.09.05 | 10:31

1
TOVA E CENATA NA OSAKATENATA DETSKA PSIHIKA-''BRAVO''

Добави коментар

Водещи новини