Русия не отслабва хватката за вносните храни

  • 08 юли 2015 15:59

  • 2477
  • 2
Русия не отслабва хватката за вносните храни
© gettyimages

Русия няма да прави изключение за вноса на храни през следващата година, предаде ТАСС.

Днес министърът на икономическото развитие на страната Алексей Улюкаев, говорейки в кулоарите на срещата на страните от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южноафриканската република), която се провежда в столицата на автономната руска република Башкирия – Уфа заяви, че правителството в Москва начело с Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега не предвижда разрешаване на вноса на храни и напитки от Европейския съюз, Норвегия, САЩ, Канада, Япония и Австралия до лятото на 2016 г.

Над 30 държави наложиха ограничения в търговията с най-голямата по територия държава в света заради намесата на Русия в Украйна. Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 отговори на санкциите с ембарго върху вноса на храни и напитки. След идването на лявото гръцко правителство начело с Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли на власт в началото на 2015 г. започна да се появява информация за евентуални изключения за импорта на продукти, произведени в членката на ЕС. По този повод Улюкаев бе категоричен. "Не се предвижда изключение за Гърция", заяви той.

Руският министър се спря и върху гръцкия въпрос. Той изрази опасения, че кризата в Еврозоната може да се отрази отрицателно върху икономиките на БРИКС. Улюкаев също посочи, че банката на БРИКС дори хипотетично не може да приема нови членове.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2477 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2015.11.30 | 15:00

1
Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР, образуваха БРИКС- първите букви на 5 държави. А ЕС, САЩ, Норвегия, Австралия, Канада и Япония, ще образуват ИБРИК'С
AJ4A

2015.11.30 | 15:01

2
Много си прав!

Добави коментар

Водещи новини