Депутатите с удължено работно време в петък

  • 08 юли 2015 10:18

  • 666
  • 0
Депутатите с удължено работно време в петък
© Булфото

Депутатите ще приемат тази седмица процедурни правила за предлагането на кандидати за трима подуправители на БНБ, за изслушването им в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор в Народното събрание. Това предвижда програмата на парламента, която беше приета днес.

В програмата е заложено обсъждане на решение за приемане на процедурни правила за предлагане на кандидати за омбудсман, изслушването им и тайното гласуване в парламента. Народните представители ще продължат с второто гласуване на промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. В програмата е заложено още обсъждане на второ четене на промени в Закона за гражданската регистрация, в Закона за защита на конкуренцията, в Закона за подземните богатства, в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, в Закона за защита на потребителите. На първо четене ще бъдат гласувани промени в Закона за общинския дълг, както и на Законопроект за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници. Парламентарният контрол в петък ще продължи до 17.00 часа.

Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска да се отложи обсъждането на второ четена на промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Има нужда да прочетем урока от референдума в съседна Гърция, заяви той. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов обясни, че предложенията за изменения на закона основно касаят възможността българи в чужбина да участват в референдумите и уреждат процедурите за провеждане на референдум заедно с други избори. Предложението на Местан не беше прието в пленарната зала.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини