Жителите на Сопот сами възстановиха изгорелия параклис

  • 08 юли 2015 09:03

  • 1009
  • 1
Жителите на Сопот сами възстановиха изгорелия параклис
©

Параклисът “Свети Георги” над Сопот, който беше опожарен от вандали миналата седмица, беше почистен и боядисан от жителите на града. Броени дни след вандалския акт, при който бяха изгорени 60 икони, Светата обител отново отвори врати за миряни. Десетки нови икони, дарени от вярващи от цялата страна бяха донесени с шествие в опустошения храм.

Жителите на Сопот сами възстановиха параклиса, предаде БНТ. Атанас Николов – жител на Сопот и дарител: Измихме го първо целия параклис и на другия ден почнахме веднага да го боядисваме, събрахме и повече икони така. Обаждат се от цялата страна, даже имахме от Пловдив, от София имаме икони.

Сътрудник на Руското посолство дари уникална икона на Св.Георги, изработена от кехлибар. Емил Михов – сътрудник в Руското посолство: Е, тази икона е достойна тука за обществото за православния български народ, който живее тука. Архиерейският наместник на Карловската духовна околия благодари на всички дарители от страната.

Свещено иконом Марко – архийейрейски духовник на Карловска духовна околия: Аз бях лично много изненадан и възхитен….и се радвам и смея да кажа, че е жива църквата. В следващите дни предстои да бъде реставрирана и останалата част от опожарения параклис.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1009 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.08 | 11:48

1
ПОКЛОН

Добави коментар

Водещи новини