Спешни законови промени искат занаятчиите в Бургас

  • 29 юни 2015 11:14

  • 849
  • 0
Спешни законови промени искат занаятчиите в Бургас
©

За спешни законови промени в закона за занаятите се обявиха представители на занаятчиите в България. Това съобщи председателят на Регионалната занаятчийска камара – Бургас Майя Стоянова, цитирана от Фокус.

На днешния Петровден, се чества професионалният празник на занаятите и от бургаската занаятчийска камара организират дискусия по проблемите на съхраняването на занаятите в България.

„Без да се случат тези законови промени, занаятчиите, като пазители на българския дух и традиции, ще изчезнат безвъзвратно”, смята Стоянова. Според нея един от най-важните въпроси, които трябва да се обсъдят с депутатите и с представителите на определени министерства, е свързан с обучение и квалификация. По нейните думи, има съществено различие при тълкуването на понятието „занаят”.

„В законодателството на различни европейски държави те не са само тези старинни занаяти, които изниква в съзнанието на всеки. Защото занаятчийството е нещо специфично, свързано с личното участие на майстора или калфата при предоставяне на услуги или изработването на определени предмети”, допълва Стоянова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
849 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини