Журналист: Кметовете с луксозните коли се мислят за Обама

  • 29 юни 2015 08:51

  • 1629
  • 1
Журналист: Кметовете с луксозните коли се мислят за Обама
©

Екипът на предаването „Разследване” показа как кметове карат коли за стотици хиляди левове. Журналистът Васил Иванов тръгна по следите на „богати на морал” градоначалници в бедна България.

Кметовете на знайни и незнайни общини като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня, Балчик се возят в служебни автомобили за стотици хиляди левове, купени от парите на данъкоплатците и то още в първата година на мандатите им.

Кметът на Хитрино се придвижва с автомобил за 110 000 лева, този на Върбица – с кола за 100 000, на Община Руен - за 110 000 лева, на Община Венец - 139 000 лева, на Исперих – за 70 000, а на Каолиново – за 70 000 лева. Пълен рекордьор обаче е градоначалникът на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 000 лева.

В „Здравей, България” по Нова телевизия журналистът Владимир Береану коментира, че всичко това е признак на общата корумпираност на политическата класа у нас като цяло.

„Тези хора смятат, че държавното и общинско имущество, както и средствата за тях като техни. Те са нагли до безумие”, допълни той.

„В България да влезеш в политиката означава, че се чувстваш като Барак Обама, дори и да си кмет на 4000 души. Няма нищо лошо да мислят, че дори са по-умни от него, но не осъзнават, че Обама има малко по-голяма отговорност, отколкото е тяхната”, каза още Владимир Береану.

„Проблем е, че избирателите гласуват за тези кметове каквото и да направят и каквото и да си купят. Тук възниква въпросът защо това е възможно? А отговорът е, че защото в местната икономика този кмет е нещо като най-големия работодател”, коментира от своя страна Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1629 1

Коментари 1

Добави коментар
Е? И?!

2015.06.29 | 23:48

1
Какво ново ни казвате? Та и ние си го знаем!!! Прапрадядо ми е построил дом каменен, когато не е имало българска държава, а само аги. Тези новите феодали/аги ли са ,султани ли са, господари за вечни времена ли са?/, не мога даже да си плащам сметките, а камо ли дом да градя! ДАЙТЕ ДА Я ОБЯВИМ ТАЗИ ДЪРЖАВА НА ТЪРГ!!! Може би да стане и по-добре за хорицата, които се трудят

Добави коментар

Водещи новини