Ген. Атанас Атанасов: Ръководството на СДВР посещава кръга Монтерей

  • 26 юни 2015 07:48

  • 3045
  • 0
Ген. Атанас Атанасов: Ръководството на СДВР посещава кръга Монтерей
©

Над 90% от българите искат радикална съдебна реформа и премахването на политическите чадъри. ДПС е вкоренена в съдебната ни система, затова ни трябва радикална реформа, която да премахне кадруването в съдебната система. Това каза депутатът от РБ и председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок на БТВ.

Думите му бяха по повод репортаж на БТВ от Пазарджик с незаконна кариера, която е един от обръчите от фирми на ДПС.

На въпрос каква ще е съдбата на Иван Искров, Атанасов каза: "Той направи ужасни пакости в БНБ. Вероятно съдбата му ще е както и на предишните гуверньори. Аз не съм съгласен, че в докладът на парламентарната комисия не се отразява ролята на прокуратурата в КТБ. При изслушването се оказа, че тя е действала без да има оперативна операция. Тази институция трябва да е подотчетна. Всичко това публично срина КТБ с действия на институциите", коментира председателят на вътрешната комисия в НС.

Генералът бе помолен да коментира и действията на бившия служебен премиер Георги Близнашки, но той отказа, с мотива, че ще трябва да работят заедно. "Не искам да оценявам експертите политически. Ще работим заедно и не искам да се караме".

За Гърмен и "Орландовци" ген. Атанасов каза, че предстои на редовното заседание на парламентарната комисия да бъдат изслушани вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. за опазването на обществения ред и справяне с битовата престъпност в гетата. "МВР успя да овладее ситуацията, но трябва да се работи системно", посочи Атанасов. "На това изслушване ще дойде и главният секретар на МВР. Шефът на СДВР е чест посетител на х-л "Амстердам" и не му остава време да си свърши работата. Той е в близост до външно министерство. Той се свързва новото място, където се събира кръгът Монтерей. СДВР има много сериозни отговорности за овладяването на тези процеси, но явно каналите са задръстени. Най-вероятно работата е занемарена", възмути се генералът.

"Смятам, че е важно да се промени отношението към униформената полиция. Тази криза е комплексна и изисква комплексно отношение на държавата. Социалните служби трябва да са в тези среди, както и отговорните за незаконното строителство. Законът не се прилага еднакво за всички", посочи Атанасов.

Защо се случват тези събития точно сега, попита Атанасов. Единственият политик ходил в "Орландовци" е депутатът от ДПС Камен Костадинов. Публична тайна е, че той е тартор на няколко футболни агитки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3045 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини