Багерист загина при срутване в рудник "Ерма река"

  • 25 юни 2015 11:58

  • 3737
  • 0
Багерист загина при срутване в рудник "Ерма река"
©

49-годишен багерист е загинал при срутване в рудник "Ерма река" на "Горубсо Златоград”. Друг работник - 43-годишен мъж от село Аламовци, е ранен при инцидента, който е станал снощи.

Пострадалият работник е настанен в МБАЛ-Смолян, с множество контузно-охлузни рани, но без опасност за живота.

Трагичният инцидент е станал по време на работа във втора смяна в участъка "Андроу", рудник "Ерма река", допълва кметът на селото Зарко Хаджиев, цитиран от БНР. Починалият е багерист, извозвач, не е пряко миньор. Натоварил и изведнъж изригва рудата и го затиска между вагоните и почива на място, а другото момче, което е помощник, те в рудника винаги са двамата на работно място, който е по-назад от машиниста, който подава вагоните, е затиснат, само краката му, с рудничен материал, скален. Спасителите от Мадан, те си имат специален начин на действие, укрепват и го освобождават. Снощи в 23.00 часа го изкарахме. Жив и здрав е, най-много да има счупен крак, иначе видимо рана нямаше, заяви Хаджиев.

Екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” е оказал съдействие на минно-спасителната група и медицинските екипи.

Още снощи екип на инспекцията по труда е пристигнал на мястото на злополуката и е започнал разследване.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при Районно управление „Полиция”-Златоград, за случая е уведомена Окръжна прокуратура – Смолян и е образувано следствено дело.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини