Петър Москов: Болниците няма да връщат спешни пациенти

  • 24 юни 2015 17:25

  • 1910
  • 4
Петър Москов: Болниците няма да връщат спешни пациенти
©

Няма никакво колебание по програмата за управление на държавата и подкрепата в настоящето правителство. Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, че показа положителното отношение на правителството към здравната реформа, каза здравният министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

За мен е важно държавата да може да взима решения за здравето и огромния бюджет, който имаме в тази сфера. Дефицитите на Здравната каса са огромен проблем, ние започваме по-стриктен контрол върху тях, допълни Москов. Прогнозата на ръководството на Здравната каса са очаквали дефицит, но стана ясно, че разходите на болниците са спаднали с 10 %. Според експертите няма да има дефицит в здравните заведения.

Няма болница, която ще върне болни хора, които имат нужда от неотложна медицинска грижа. Болниците трябва да приемат болните, които имат нужда да влязат в тях спешно и това право няма да бъде отказвано на никого, каза здравния министър.

Здравната реформа ще премахне нуждата от доплащане за всякакви допълнителни лечебни грижи за масовите заболявания. Здравната система трябва да създаде едно по-здраво общество, за да работи по-добре. Ние сме с катастрофично състояние на здравния статус на нацията, алармира Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Златният стандарт трябва да се спазва. Кешови плащания между клиент и болници няма да има. Ако искате да платите ще има допълнителен здравен фонд, категоричен е Москов.

Българските граждани получават най-модерното лечение на диабетици спрямо Европа. Имаме лоша лекарствена политика, това трябва да се промени. Тази политика е фокусирана върху заплащането на отделен медикамент. Ние искаме за основните заболявания, за които масово плащаме, да не се заплаща нищо и касата да поема 100% от тях. Внасянето в частен фонд е абсолютно доброволно. Ако попаднете във втория здравен пакет и искате да се лекувате моментално, а може да изчакате, то тогава ще трябва да платите, каза Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Националната здравна карта ще определи количеството активни болници в България. Всяка една от болниците имат повече места от средноевропейските. Не е работата във всяка махала да има болница, а какво се случва там, коментира Москов. Не търсим икономия или спестяване, а ефективно насочванен на парите за здравеопазване, което трябва да доведе до подобряване на здравния статус на нацията.

Последвайте канала на

1910 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
аз

2015.06.25 | 17:43

4
"Болниците няма да връщат спешни пациенти" Чудесно, само да не забрави да им обясни кои пациенти са спешни: не непременно тези, които могат да платят спешно на лекарите и сестрите, а тези, които имат нужда от спешна помощ!
??????

2015.06.25 | 17:43

3
Нормалният/с вичкият си/ , здравият човек, първо мисли-после говори и действа. Доктори, каква е диагнозата на д-р Москов? Помогнете му!
Д-р

2015.06.25 | 11:10

2
Популист

2015.06.25 | 11:10

1
Tozi e lud i shte dosasipe jalkata ni zdravna sistema! Pomnete mi dumata sled negovite populistki tupotii shte bude potop!

Добави коментар

Водещи новини