Осъдиха на 14,5 години затвор сливенския похитител

  • 25 октомври 2011 15:39

  • 5407
  • 15
Осъдиха на 14,5 години затвор сливенския похитител
©

14 години и шест месеца затвор при първоначален строг режим присъди Сливенският окръжен съд на извършителя на въоръжения грабеж в банков клон през март – Стефан Стефанов.

11 години получи Стефанов за опит за убийство на банковия охранител Станчо Станчев. Съдът призна Стефанов и за виновен за задържането и държането като заложници и поставянето на условия за тяхното освобождаване на всяка една от петте служителки на банковия клон. По това обвинение, Стефанов получи присъди от три години до три години и осем месеца, в зависимост от това - колко дълго е държал отделните заложници.

Освен това Стефанов бе признат за виновен по две обвинения за придобиване и държане без разрешително на боеприпаси. Съдът реши, че Стефанов е виновен и в умишлено унищожаване на банково имущество: простреляни прозорци и дограма, счупени камери и компютри на обща стойност 1110 лева и 35 стотинки. Осем месеца лишаване от свобода получи Стефанов за това, че е прострелял предното стъкло на паркиран пред банката „Опел”. Съдът оцени щетата на 217 лева.

Съдът осъди Стефанов да плати нанесените банката щети, както и да изплати 150 000 лева за нанесените на простреляния охранител Станчо Станчев щети. Той трябва да плати и по 200 лева на всяка една от заложничките за направени разноски по делото; 660 лева на държавата за процеса, както и 6044 държавни искове.

Последвайте канала на

Novini.bg
5407 15

Коментари 15

Добави коментар
dilev

2013.01.06 | 17:02

15
tova si e 4ista gavra sas bulgarskiq narod.deto ima edna pesen za milioni nqma zakoni a za koko6ka nqma pro6ka gore dolu si savpada
4i4aka

2013.01.06 | 17:02

14
на колко прокурорски деца им се разминаха убийства със предтекст че са ПТП-та ? съдебната система е безобразна... Човека дори не е убил някой...Съгласен съм със присъдата ако имаше качествени присъди за убийците ! Присъдата е правилна.Прилича на присъда като във САЩ но убийствата във САЩ се наказват със доживотен затвор!(а във някой щати дори и със смъртно наказание) Жал ми е за човечеца...
Грендел

2013.01.06 | 17:01

13
Далеч съм от мисълта, че присъдата му е малка, можеше и 20 години да му дадат, но както и да е. Мисълта ми е следната, че като съдят "ничий" човек присъдите са по-големи, както повечето от вас са забелязали. Яд ме е само, че има боклуци от "нашите" и "вашите", които и за няколко убийства минават с условни........ Пред закона в България не всички са равни!
нина

2013.01.06 | 17:00

12
Според мен даже са му малко . Според вас уважаеми ако прострелят ваш брат , близък , баща и държат за заложници вашите сестри и майки колко години трябва да получи похитителят им, може би 2 или да го пуснат че бил добро момче , малко му е , да изгние там.
Мехеее

2013.01.06 | 16:59

11
Ама ако е гръмнал твой роднина 14 години малко ще ти се видят. За това има закон. Там пише за какво колко се дава. А ние само можем да си чешем езиците.
йьйъ

2011.10.26 | 00:30

2
То така пише ,ама що за едни друго пише.Тоя не е убил никой.А хора ,дето убиха , изобщо не ги осъдиха или им дадоха по 2-3 годинки.Я да видим сега ,колко ще дадат на "сар киро". Случая вече май се потули.Изкараха го "инцидент".Ще дадат една присъда на шофера и това е ."Сар киро" ще го ухапят с 50-100 хил за неплатени данаци за няколко години(не всички ,щото давностен срок ще му зачетат)и айде по старому.
Ехеее

2013.01.06 | 16:59

10
Виновен е! Факт, но малко прекалиха! Много хора имат по-сериозни провинения, но се разхождат спокойно и гледат надменно от черните си джипове.... За пореден път показаха как закона достига само някои, а други не!
нина

2013.01.06 | 16:58

9
Сега донякъде разбирам защото имаме такова правосъдие. Що за странен народ сме , що за човеци сме щом защитаваме престъпници , убийци , изнасилвачи , крадци... След като след престъпване на закона симпатизираме и съчувстваме не на пострадалите , а на престъпилите закона, как бихме очаквали да има справедливо правосъдие за всички. Вие тук повечето мислите , че е несправедливо един престъпник които е взел заложници и е прострелял човек да лежи 14 години , било му е много. Значи ли това че някой че не е получил справедлива присъда да дадат и на другите по една две години затвор , че после като излязат пак да могат да обират , крадат и стрелят. Учудвате се за Ставински , че е бил 2 години в затвора и са го пуснали , ми след като голяма част от българския народ съчувства на хората престъпили закона , защо се учудвате, а и какво толкова ще кажат някой , човека си е пиинал не е искал да блъсне човек , не е лошо момчето. Просто съм изумена и според мен не ние виновно правосъдието ами самите ние сме си виновни...

2011.10.29 | 11:22

8
Нина, бандитите ги защитава именно сливенския окръжен съд. Ако не го вярваш ще намеря начин да ти го докажа. Ти обаче няма начин да ме убедиш в обратното. Бандитите и закононарушителите са в съда, ама тях никой не ги съди, никой не ги осъжда (поне засега де). Присъдата на младежа може и да е справедлива с оглед извършеното от него, но не заради присъдата пищят хората, а заради факта, че само обикновените хора ги хваща строгостта на закона. За НЕобикновените винаги се намира някакъв фактор, който да ги спаси не от строгостта на закона, а направо от самия закон. Затова хората ти казват, че няма правосъдие, а не защото никой не иска подобни деяния да бъдат наказвани. Да се обзаложим ли отсега какво ще стане с делото "Соло", какво ще стане с делото "Килърите". Да не забравяме и какво стана с убиецът Максим Ставийски и още много други престъпници. Като намериш убедителни факти, с които да ме опровергаеш, пиши, а дотогава мълчи и не се обаждай, че е жалко да те гледам как се опитваш да се превърнеш в адвокат на съдиите от сливенския окръжен съд, които съм убеден, че заслужават много по-строги наказания за това, че системно не спазват законите, "спасяват" от осъждане престъпници и се гаврят със съдбите на хората. П.П. Абе ти да не си съдийка в същия съд или да имаш вземане-даване с този съд, че по такъв грозен и жалък начин им целуваш задниците?
123

2011.10.26 | 00:24

1
Abe ako be6e dal nqkoi lev kadeto trqbva-moje6e i s uslovna da mine

2011.10.27 | 13:26

7
За опит за убийство и вземане на заложници - 14 години. Ок, но защо за извършени убийства и безброй други престъпления ред бандити са недосегаеми.
Отговорът ти е във въпрос

2011.10.27 | 13:26

5
Защото в България бандитите за тези, които въвеждат законите. "Гарван, гарвана око не вади"
Патриот!

2011.10.27 | 13:26

6
Абе държавата си търси изкупителни жертви... Много страшно, че са го осъдили... Бандитите в България са недосегаеми...
kinesiotapebg.eu

2011.10.27 | 13:25

4
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини