Кредиторите: Гръцкото предложение е добра основа

  • 22 юни 2015 06:08

  • 2773
  • 1
Кредиторите: Гръцкото предложение е добра основа
© gettyimages

Международните кредитори на Гърция са получили новите й предложения, за да избегне изпадане в неплатежоспособност, броени часове преди днешната извънредна среща на върха на Еврогрупата, която ще бъде посветена на проблема, предаде АФП.

"Новото гръцко предложение получено. То е добра основа за постигане на напредък на срещата на върха на еврозоната", написа в акаунта си в Туитър Мартин Селмайр, началникът на кабинета на председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. Гърция представи новите си предложения вчера следобед. За момента не са разкрити никакви подробности какво съдържат те.

За днес в Брюксел са предвидени интензивни преговори с цел предотвратяване на катастрофалния сценарий на излизане на Гърция от еврозоната. В 11 ч. (12 ч. българско време) гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли ще има среща с председателя на Европейската комисия, президента на Европейската централна банка Марио Драги, управляващия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 и председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум. След това, в 12.30 ч., ще се съберат министрите на финансите на 19-те страни от еврозоната.

В 19 ч. е предвидено да започне извънредна среща на върха на Еврогрупата.

Последвайте канала на

БТА
2773 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXL

2015.06.22 | 19:26

1
дори и да има споразумение българските работодатели ще си намерят друга причина за да не вдигат заплатите-извинете социалните помощи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини