Младежи пребили и ограбили продавачка в София

  • 25 октомври 2011 13:51

  • 892
  • 0
Младежи пребили и ограбили продавачка в София
© Булфото

Полицаи задържаха младежи за обир и побой на възрастна продавачка в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С помощта на граждани, служители на Първо районно управление заловиха младежи, ограбили и нанесли побой на възрастна продавачка в денонощен павилион за алкохол и цигари.

При обиск на единия от тях са иззети 180 лв., обект на грабежа, а от домовете им – полицейска униформа, газов пистолет, въздушна пушка и наркотици. В неделя около 5.00 часа грабителите набелязали обекта, единият застанал срещу гишето на павилиона, насочил пистолет срещу 64-годишната продавачка и й наредил да даде оборота. Жената оказала яростна съпротива и успяла да натисне паник-бутона, но до идването на екипа на СОТ нападателите успели да избягат.

Тази нощ двама от тях решили да пробват късмета си отново. В 2.30 часа единият - облечен с полицейска униформа, се приближил към гишето, представил се за служител и помолил продавачката да отключи и да излезе, за да поговорят да инцидента от неделя. Жената не заподозряла нищо нередно и излязла отвън.

Тогава нападателите се нахвърлили върху нея с юмруци и ритници и я повалили на земята, отмъкнали 180 лева оборотни пари и десетина кутии цигари. Потърпевшата започнала да вика за помощ и няколко граждани, които живеели в апартаменти на същата кооперация, излезли веднага. Един от тях хукнал след грабителите, като успял да залови Г.Г. на 18 години от кв. „Бояна”. Минути след като е подаден сигналът в Първо районно управление, на място пристигнал полицейски екип. При обиск на задържания служителите иззели 180-те лева, обект на грабежа.

Потърпевшата 64-годишна жена била транспортирана за оказване на медицинска помощ и след преглед освободена. В хода на разследването били установени и останалите членове на групата – двама непълнолетни, единият от ж.к. „Славия”, а другият от кв. „Бояна”. При последвалия обиск в апартамента на 17-годишния младеж от ж.к. „Славия” служителите се натъкнали на полицейската униформа, за която момчето не могло да даде обяснение.

От жилището на другия маловръстен били иззети газов пистолет, въздушна пушка и няколко грама марихуана, а от дома на Г.Г. – найлонов плик с около 50 грама канабис. Младежите са задържани в Първо районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Единият от групата – 17-годишният от ж.к. „Славия”, се води на отчет в Детска педагогическа стая за кражби. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на групата. По случая се води досъдебно производство.

Последвайте канала на

892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини