Мая Манолова за референдума: Плевнелиев спекулира с очакванията на хората

  • 19 юни 2015 19:16

  • 1818
  • 4
Мая Манолова за референдума: Плевнелиев спекулира с очакванията на хората
© Булфото

Парламентарното мнозинство в лицето на ГЕРБ и реформаторите създадоха очаквания у хората, че ще бъдат направени промени, които да ограничат монопола на банките и безчинствата на частните съдебни изпълнители (ЧСИ). Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "БСП лява България" и зам.-председател на правната комисия в парламента Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Поради пробойни в закона гражданите въобще не разбират, че срещу тях има заведен иск и разбират чак, когато имотите им са продадени. Ние предложихме промени в Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК), които не само да ограничат банките и ЧСИ, а и редица други нарушения на монополисти, но не те не бяха приети. Най-странното е, че аргументи в пленарната зала от страна на ГЕРБ не се чуха. Аз се изумих от отегчението им в пленараната зала. Те искаха само дебатът по-бързо да свърши. А тази тема се отнася до хиляди български семейства, има много лични трагедии. Това, за което ние пледираме е не длъжниците да не си плащат сметките, а да има справедливост. Искаме длъжникът да има възможност да погаси задълженията си, а не да бъде смачкан и изхвърлен улицата заедно със семейството си, заяви социалистката.

Попитана дали БСП ще внесе отново отхвърлените законови промени в ГПК, тя заяви: "Битката продължава. На това трябва да се сложи край. Искат или не искат, ГЕРБ трябва да приемат тези промени".

Ако има провокация с мажоритарния вот, тя идва от президента и от ГЕРБ, заяви още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. По думите й въпросът "Да се въведе ли мажоритарен вот?", е зададен некоректно и е неясен. Президентът спекулира с очакванията на хората да има мажоритарен вот. Аз лично съм за смесена система – 120 народни представители да бъдат избрани с пропорционалено гласуване и 120 депутати с мажоритарен вот, подчерта депутатът от левицата.

Тя заяви, че е изненадана от новината, че бившият служебен премиер и бивш депутат от БСП Георги Близнашки е номиниран от ДПС за член на парламентарната комисия, която ще работи по промените в Конституцията. Няма как да не се изненадам. Той беше виден протестър и защитаваше тезата, че ДПС са вредни за българската политика. Но всеки има право на еволюция - може би като експерт в тази област се е включил от желание да бъде полезен при изработването на конституционните промени, коментира социалистката.

По думите й е добре, че има четири кандидати за управител на БНБ, а не само един, както беше доскоро. Манолова посочи, че БСП ще вземе окончателно решение кого да подкрепи, след като се срещне с всички кандидати и те бъдат изслушани в пленарна зала.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1818 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
FM

2015.06.20 | 22:57

4
Едни спекулират с очаквания, други с ибрика. -Кой с каквото може.

2015.06.20 | 21:47

3
Не очаквам нищо добро от ГРОБАРИТЕ!
Да

2015.06.20 | 21:46

1
Мая е боклук !

2015.06.20 | 21:47

2
А пък ти си смет!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини