Хиляди детски раници менте задържаха на пристанище Варна

  • 17 юни 2015 12:00

  • 2358
  • 0
Хиляди детски раници менте задържаха на пристанище Варна
©

Митническите служители на Пристанище Варна Запад разкриха и задържаха контейнер с детски раници и несесери, имитиращи световноизвестни марки.

По метода "анализ на риска", извършен от служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване" при Митница Варна, контейнерът, пристигащ от Китай, е селектиран за проверка, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверка става ясно, че в контейнера са натоварени 4 769 детски раници и несесери с изображения на известни анимационни герои: от актуалните принцеси Ана и Елза от "Леденото кралство", през смърфовете, Спайдърмен, Маккуин Светкавицата , Хелоу Китти, Уинкс и Дора Изследователката до класическите герои Мики Маус и Мечо Пух.

Стоките-менете са били предназначени за българския пазар. Получател на контейнера е софийска фирма. В изпълнение на регламент № 608/2013г. имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Преди по-малко от месец служителите на Митница Варна разкриха отново на Пристанище Варна Запад пристигащ от Китай контейнер с 5 079 дамски чанти и куфари, имитиращи луксозни световноизвестни марки.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини