Двайсет станаха жертвите на БИРС в Южна Корея

  • 17 юни 2015 09:19

  • 1219
  • 0
Двайсет станаха жертвите на БИРС в Южна Корея
©

Южна Корея обяви днес, че е починал още един пациент, заразен с вируса на Близкоизточния респираторен синдром /БИРС/, с което общият брой на смъртните случаи от началото на епидемията в страната преди близо един месец достигна двайсет, съобщи Франс прес. Жена на 54 години е починала днес, след като била диагностицирана на 5 юни, заяви министерството на здравеопазването, което съобщи и за осем нови случая на заразяване.

Почти всички заразявания са станали в болници, но диагностицирани през последните дни пациенти не са били поставени под карантина, което засилва още повече безпокойството сред населението. Властите, които вчера изразиха предпазлив оптимизъм, че най-лошото вече е минало, бяха подложени на остри критики за начина, по който реагират на кризата.

Правителството омаловажи епидемията, писа най-големият вестник в Сеул, "Дон-А Илбо". "Всички оптимистични изказвания и прогнози на санитарните власти за момента се оказаха погрешни", изтъква изданието в редакционна статия. "Ние се питаме дали /министърът на здравеопазването/ Мун Хюн-пьо ще успее някога да овладее ситуацията". Най-малко 6500 души в момента са поставени под карантина - в болници или по домовете си, по данни на министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини