Гледат делото за изнудване срещу Цветелин Кънчев

  • 25 октомври 2011 09:21

  • 877
  • 0
Гледат делото за изнудване срещу Цветелин Кънчев
©

Софийският градски съд отново ще опита да даде ход по същество на делото срещу лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев.

Заедно с Христо Върбанов и Димо Станчев, той е подсъдим, че е изнудвал и заплашвал с компромат бившия шеф на "Гражданската защита" генерал Никола Николов, предаде БНР. Кънчев прекара 6 месеца в ареста но е убеден в своята невинност.

"Едно много лошо стечение на обстоятелствата, което, как да ви кажа, на мен специално, аз като се слушам тъпо ми звучи на мен самия, но е факт. Самият генерал Николов не е казал никъде, че аз по някакъв повод съм му искал някакви пари или нещо подобно съм го притискал. Обратното - даже беше изразил недоумение какво правя аз по това дело", заяви лидерът на "Евророма"

Христо Върбанов бе категоричен, че именно Николов е престъпник. "Голям престъпник, който за съжаление наричам български генерал. Който изнудваше хората. И тук ще се види кой кого изнудва. Ако съдът прецени, че аз съм го изнудвал, ще ме накаже. Ако обаче съдът прецени, че няма такова нещо, кой ще накаже генерала", каза той.

На 26 септемрви делото беше отложено заради служебен ангажимент на защитника на Кънчев му, както и заради внезапно постъпване в болница на един от съпроцесниците на Кънчев - Димо Станчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини