34 души са арестувани при снощните протести в "Орландовци", дават петима от тях на прокура

  • 16 юни 2015 08:20

  • 1777
  • 2
34 души са арестувани при снощните протести в "Орландовци", дават петима от тях на прокура
© Булфото

Шефът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски коментира ситуацията в столичния кв. "Орландовци"

По думите му, криминогенната обстановка в квартала не е по-различна от останалите квартали в столицата. 60% от престъпленията са кражби, поясни Терзийски за сутрешния блок на Нова телевизия.

Шефът на полицията коментира и това защо не се съобщава за всички престъпления, които се извършват. Според него вина за това има и самата полиция.

Относно появилата се информация в медиите за хора с прякори Пальо и Едноръкия, Христо Терзийски съобщи, че е чувал само прякора Пальо, който по негови данни бил жител на кв. "Орландовци" от много дълги години.

Терзийски съобщи, че вчера заедно с главния секретар Георги Костов са назначили вътрешна проверка в районното полицейско управление, което отговаря за квартала, тъй като и те имат информация, че има проблеми в комуникацията между полицията и жителите на "Орландовци".

На въпрос дали има връзка с политически партии появата на футболни агитки в "Орландовци", Терзийски отговори, че не може да изведе такъв извод.


Той съобщи, че при снощните протести са задържани 34 лица, от които на 14 лица са наложени санкции по Закона за личните документи, 25 души са задържани заради неизпълнение на полицейски разпоредби, а пет от арестуваните ще бъдат докладвани на прокуратурата заради извършвани хулигански дейности. Христо Терзийски съобщи, че само осем от задържаните са жители на кв. "Орландовци".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1777 2

Коментари 2

Добави коментар
мат

2015.06.17 | 13:13

2
Докога полицията ще застава срещу народа си?
всички

2015.06.17 | 13:13

1
всички които са дадени на прокурор са българи - циганин закон не го лови ....защо ли ?

Добави коментар

Водещи новини