Държавата да наложи правен ред в гетата иска съветникът на Бъчварова

  • 16 юни 2015 07:59

  • 2378
  • 5
Държавата да наложи правен ред в гетата иска съветникът на Бъчварова
©

В Гърмен и „Орландовци“ полицията успя да удържи. От тук нататък идва големият въпрос, той е политически. Това е въпросът за дезинтеграцията на големи групи от ромската общност.

Това коментира в сутрешния блок на бТВ съветникът по коалиционна политика на вътрешния министър Румяна Бъчварова Тома Биков.

Този проблем не може да се реши само от полицията, каза той и допълни, че тя може да осигурява ред, но не може да интегрира ромите.

Ако искаме да имаме държава в тези гета, трябва да положим усилия и резултатът ще е налице след години, на мнение е Биков.

Трябва да влезе цялата държава, с цялата си сила и да наложи правен ред в тези гета. Темата е много трудна. Аз мисля, че и тогава може повече хора да гласуват, подчерта съветникът на Бъчварова.

Помолен да коментира протеста на полицаите, Тома Биков подчерта, че служителите на МВР протестират срещу пенсионната реформа, която предвижда възраст за пенсиониране от 55 години.
„Тя не е нито толкова радикална, нито толкова непредвидима“, изтъкна той.

Искането за оставка е политическо искане тогава, когато в определения сектор има сериозни провали. Аз не се сещам за нито един провал на Румяна Бъчварова, изричен бе Тома Биков.

МВР започва процес на деполитизация, по неговите думи.

Биков припомни, че е обявен е конкурс за 200 нови полицаи гранични.
„Естествено, че са лоши условията, никой не отрича това. Но това е извънредна ситуация, ние не сме били подготвени за това (бежанска вълна, б.р.)“, заяви той.

Биков призна, че проблемът е отдавна, но било важно откога се взимали мерки по проблема.

Гледах през последните дни искания за униформи. Май месец са отпуснати по 5% млн. за униформи, обяви още Биков.
 

Последвайте канала на

2378 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
naco

2015.06.17 | 01:31

5
ДЪРЖАВАТА трябва СПЕШНО да РАЗРЕШИ ПРОБЛЕМА КТБ,КТБ,КТБ! ВСИЧКО останало се нарича- ОТВЛИЧАНЕ на ВНИМАНИЕТО от ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ!

2015.06.17 | 01:31

4
Гетата трябва да бъдат сринати до основи както го правят на запад!
петров

2015.06.16 | 16:05

3
по 5% млн. за униформи, обяви още Биков.
Пурко

2015.06.16 | 16:05

2
Биков е лъжец.Нагъл лъжец.

2015.06.16 | 16:05

1
Единствена държава, която нарочно оставя циганите е България. Бъчварова да си подаде оставката, без това нищо не прави. Докато не изгоним герб ще има да чакате циганите да бъдат изгонени.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини